Ciocolata de casa

joi, 25 martie 2010


Dupa reteta lui Soleil.
Ingrediente:

1 punga de lapte praf (500g)
1 pachet de unt (200 g)
1 cana cu apa
2 cani jumatate de zahar
cacao - dupa gust
zahar vanilat
esente de vanilie si rom
Nuci prajite, stafide ( stafidele se pot inmuia in apa fierbinte cu rom, daca puneti aveti grija sa le stoarceti fff bine dupa ce se umfla, altfele lasa zeama in ciocolata)

Mod de preparare:

-se pune apa+aromele+zaharul la fiert, pana se face un sirop ca de dulceata (turnati o picatura intr-un pahar de apa rece si daca arata ca mierea, e gata). In functie de cat fierbeti siropul, va iese ciocolata, mai tare si zaharisita sau mai moale si cleioasa.
-cand e gata siropul de fiert adaugati untul si amestecati.
-intre timp laptele praf se da prin sita, cacaoa la fel, ca sa nu faca cocoloase.
-cand untul e topit, se adauga laptele praf + cacaoa si se amesteca energic pana la omogenizare. -se adauga repede si nucile+stafidele, pt ca se ingroasa compozitia.
-se toarna intr-o tava tapetata cu celofon si unsa cu unt si se lasa la intarit.


Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Gatitul pentru incepatori Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino