Tort cu ananas si cacao

sâmbătă, 27 martie 2010


Reteta din revista Kaufland.

Ingrediente:

8 oua
200g zahar
400ml lapte
3 pliculete gelatina(30g)
2 linguri faina
1 lingurita cacao
100g stafide
1/2 fiola esenta de vanilie
250g de fructe(zmeura, ananas, capsune sau kiwi)

Mod de preparare:

- se pune gelatina la inmuiat cu 150ml apa

-se inmoaie stafidele in 3-4 linguri de apa calda cu esenta de vanilie

-se separa ouale; se freaca galbenusurile cu 1/2 din cantitatea de zahar, se adauga faina si se amesteca pana se omogenizeaza, apoi laptele si se pune vasol la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.



- se inchide focul, se adauga gelatina(care e f tare acum smile) am luat-o cu lingurita si o tineam in sus) si se amesteca pana aceasta se dizolva complet, apoi se incorporeaza si albusurile batute spuma cu restul de zahar


- se separa in 2 compozitia

-in una se pun cacaua si stafidele

-in cealalta se pune ananasul taiat bucatele

-intr-o tava mai inalta se pune celofan si se toarna compozitia cu ananas, se niveleaza


-se adauga si compozitia cu cacao si stafide si se niveleaza; se da la rece pt 2-3 ore, se rastoarna pe un platou si, optional, se orneaza cu frisca si fructe

*dupa ce a stat o zi la frigider


*o felie


Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Gatitul pentru incepatori Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino