Prajitura cu cocos si ciocolata

vineri, 9 noiembrie 2012

Dupa aceasta reteta foarte buna!
Ingrediente:

80g faina
4oua
35g cocos
4 linguri ulei
160g zahar
1 zahar vanilat
*pentru sosul de ciocolata
200ml lapte
220g ciocolata de lapte
25g unt
4 linguri zahar pudra
35g cacao

Mod de preparare:

- se separa albusurile de galbenusuri
- albusurile se bat spuma si se adauga putin cate putin zahar
- galbenusurile se amesteca cu uleiul si zaharul vanilat si apoi se adauga la albusurile de mai sus
- se adauga cu grija nuca de cocos la compozitia rezultata, in acelasi timp invartind incet castronul
- se adauga incet si faina
- intr-o tava tapetata cu foaie de copt se toarna aluatul si se da la cuptorul preincalzit pentru 30-35 minute la foc mediu
- dupa ce s-a racit complet blatul se taie in felii
- pt sosul de ciocolata se topeste ciocolata cu laptele si untul si apoi se adauga cacaua
- se amesteca bine si apoi se adauga si zaharul pudra
- se toarna sosul de ciocolata peste blat si apoi se adauga nuca de cocos
Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Gatitul pentru incepatori Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino