Tort cu ciocolata, caramel si crema de branza

luni, 21 ianuarie 2013


Dupa aceasta reteta.

Ingrediente:

* pentru blat*
- 350g biscuiti integrali
- 150g unt
- 3 linguri cacao
- 2 linguri zahar
- 2 linguri lapte
- 1 lingurita scortisoara

* caramel*
- 200g zahar
- 4 linguri apa
- praf de sare
- 70g unt
- 70ml smantana
- 100g nuci

*strat de ciocolata*
- 100g ciocolata
- 1 lingura ulei
- 1 lingura lapte

*crema de branza*
- 300g branza vaci
- 100g smantana
- 100g ciocolata alba
- 150ml frisca
- 1 lingurita zahar vanilatat
- 4 g gelatina

Mod de preparare:

*blatul*
- biscuitii se mixeaza bine , se adauga zaharul, cacaua, scortisoara si amestecam bine; se adauga si untul topit si iar se amesteca bine
- tapetam o forma de tort(detasabila, de preferinta) cu hartie de copt si se adauga amestecul de mai sus; cu ajutorul unei linguri si a unui pahar distribuim biscuitii atat pe fundul formei cat si pe peretii acesteia; forma de tort se da la rece pentru 10-15 minute

* caramelul*
- zaharul si apa se adauga intr-o oala , la foc mediu pana incepe sa fiarba, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn;
- cand incepe sa fiarba compozitia de mai sus dam la mai tare focul fara a amesteca pana isi schimba culoarea
- cand si=a schimbat culoarea, luam de pe foc, adaugam sarea si smantana si amestecam bine; se adauga cubulete de unt si apoi nucile maruntite, se amesteca bine si se lasa la racorit
- compozitia se adauga peste blatul de tort din biscuiti si apoi se da la rece pentru 15 minute

*stratul de ciocolata*
- se topeste ciocolata in bain marie, apoi se adauga uleiul si laptele
- compozitia rezultata se adauga peste caramelul intarit si se da iar la rece pentru 15 minute

* crema de branza*
- ciocolata alba se topeste in bain marie
- gelatina se adauga intr-o canita mica cu apa calda  si se amesteca bine
- se mixeaza bine branza cu smantana, apoi se adauga ciocolata alba topita iar la final gelatina si se mixeaza bine
- frisca se mixeaza bine cu zaharul vanilat si apoi se incorporeaza in compozitia de mai sus cu miscari usoare de jos in sus
- crema de branza se adauga peste stratul de ciocolata si se da la frigider pentru 3-4 ore(sau chiar peste noapte)
- se orneaza cu ciocolata topita, cu frisca, cu crema de branza ramasa sau cu ciocolata rasa
Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Gatitul pentru incepatori Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino